Mindfulness Meditatie Training

Alles met bewuste aandacht doen is de essentie van Mindfulness. De Mindfulness meditatie en aandacht training brengt je meer concentratie en focus en leert je om in het moment te leven. Meer te zijn in het hier en nu. Mindfulness verbindt oosterse wijsheid met westerse psychologische inzichten en geven het leven meer kwaliteit.

Mindfulness is overal toe te passen, je kan alles doen wat je altijd doet met dit verschil dat je je bewust bent van wat je doet. Het is een voortdurende oefening om elk moment aanwezig te zijn, het hier en nu bewustzijn steeds opnieuw in te gaan en je leven daardoor te verdiepen.

Kwaliteiten die je ontwikkelt in de basis training zijn o.a. focussen, waarnemen, observeren, accepteren en erkennen wat nu is, oordelen loslaten, vriendelijk naar jezelf blijven, mildheid en compassie, aanwezig zijn in relatie.

In deze cursus gaan we diverse begeleide Mindfulness meditaties doen waardoor je meer (ook lichamelijk) bewust gaat worden, leert omgaan met gedachten, gevoelens en communicatie en om het mindfull aanwezig zijn daarin te trainen.

Per avond worden meditaties en/of oefeningen gedaan en is er mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Gedurende de 8 weken wordt er per week tekst en meditaties als huiswerk opgegeven om thuis te doen zodat de stof goed integreert. Deze nemen gemiddeld een half uur tot drie kwartier per dag.

Voor wie is deze cursus geschikt? 

Voor iedereen die zich hierdoor voelt aangesproken.
Voor iedereen die kiest om meer kwaliteit in het hier en nu te willen ervaren. 
Voor iedereen die de intentie heeft om in zichzelf te investeren.

Max. aantal deelnemers is 10,  2 plekken daarvan zijn voor jonge studerende mensen (15 tot 25 jaar) met een laag inkomen die voor het gereduceerde tarief van €75,- mee kunnen doen.


Volgende training start dinsdag avond 30 September  (door latere start enigste cursus in het najaar)
8 avonden van 20.00-22.00
30 September en 7, 14 (niet ivm herfst vakantie) 21,28 Oktober, 4,11,18 November

Er zijn nog 2 plaatsen vrij! 

Bijdrage: € 225, -incl. 21% BTW voor particulieren. Schrijf je in met zn 2e dan betaal je €198,- pp. Voor bedrijven of als je via je werkgever komt:  €325,- excl BTW.

Prijs is incl. teksten, werkmap en 22 mp3 meditaties om thuis mee aan de gang te gaan. (Het is aan te raden om een mp3 speler aan te schaffen als je die nog niet hebt)

Voor aanmelden klik hier. 
Vragen? info@lichtcentrumschellingwoude.nl of bel Jacqueline de Vries 06-2758125

Mindfulness meditaties:
Wil je Mindfulness meditaties zelfstandig thuis doen? Kijk dan in onze webshop om de 22 mp3 Mindfulness meditaties van deze training te downloaden om er zelf rustig op je eigen gemak mee aan de gang te gaan.

 

Mindfulness meditatie en aandacht training voor werknemers in het bedrijfsleven.
Voor meer concentratie, focus en ontspanning in het werk, op de werkvloer en onderling.

We bieden een Mindfulness training (op maat) aan die gegeven kan worden op de werkplek of in de ruimte van het LCS. Kosten zijn € 325,- excl.BTW per persoon. Duur: 8 bijeenkomsten van ieder 2 uur verspreid over 8 weken. Voor huiswerk moet men rekenen op ca. 1/2 uur per dag.

Prijs is incl. tekst, werkmap en 22 mp3  mindfullness meditaties.
Excl. eventuele reiskosten.

Meer informatie of maken van een afspraak? Stuur een email naar info@lichtcentrumschellingwoude.nl  of neem contact op met Jacqueline de Vries  op 06-2758125.


Link
naar een youtube filmpje over Mindfulness van Shamas Alidina auteur van Mindfulness voor Dummies.

 

Ervaringen van deelnemers die de Mindfulness Meditatie training gedaan hebben:

Ik heb de training als erg positief ervaren. Ik ging er heel open in, was eigenlijk erg nieuwsgierig naar meditatie. De sfeer was ongedwongen en er was tijd voor uitleg en feedback. Nu merk ik dat ik tegen vrienden in de kroeg heel postitief erover spreek en “open deuren” als wees vriendelijk voor jezelf tegen mensen uitspreek. Ontspannend.

Ik ben rustiger en bewuster aan het leven. Tijdens een drukke werkdag neem ik tijd voor mezelf om even bewust te denken over waar ik ben, het hier en nu. Ik vind zelf dat ik ook vriendelijker voor mezelf ben geworden. Ik zie in dat ik best doelen en ambities kan hebben, maar dat ik niet te kritisch op mezelf moet zijn. Hoe ik het doe, doe ik het goed. Niet te veel met andere mensen vergelijken. Het is heerlijk bevrijdend om veel tevredener over jezelf te zijn.

Ik ben me bewust geworden van mijn reactiepatronen ( vluchten en bevriezen) Ik dacht dat ik zo een heleboel narigheid kon “overslaan”maar ik weet nu dat je jezelf niet voor de gek kunt houden en je geen delen van jezelf kan negeren.

Ik ben bewuster van mijn lichaam (lopen en ademhalen) ik probeer bewuster te zijn van alle momenten en te leven in het NU.

Ik ben bewuster van mijn ademhaling, als ik me rottig voel dan schakel ik automatisch over op mijn ademhaling. Er is meer rust in mijn hoofd waardoor ik beter in mijn vel zit. Ik wil tijd vrij blijven maken voor meditatie vooral nu ik het verschil gemerkt heb.
Ik had niet verwacht dat het me zoveel zou opleveren. Het is zeker een aanrader voor iedereen. Het is absoluut niet zweverig of zo. Ik denk dat iedereen er baat bij heeft.

Ik ben me zeker bewust geworden van de vergankelijkheid van het leven. Ik geniet meer van de kleine dingen, de "normale" dingen. Ik maak elke dag ruimte voor mezelf in de zin van mediteren of het lezen van boeken daarover. Ik heb ook het gevoel dat ik rustiger ben en me niet meer zo druk maak. Daarnaast heb ik een start gemaakt met het waarderen van mezelf, mijn lichaam.

Bewustwording en tools gekregen om me niet mee te laten slepen in gesprekken in mijn hoofd. Het beter kunnen kijken naar mijn emoties en wat voor reactie dat teweeg brengt bij mij.

Na de training voelde ik me vaak anders, als of er een prettige, rustige, complete energie om me heen hing. Alles is ok zoals het is.  Dat raak ik vaak kwijt tijdens de dagelijkse gang van zaken. Ik vind jou ook een hele prettige persoonlijkheid met een warme uitstraling, dat geeft een comfortabel gevoel. Ik kan mezelf zijn.

Door de dag heen ben ik nu regelmatig bewuster bezig met de dagelijkse dingen. Dat kan tijdens het lopen van a naar b, maar ook als ik me laat meeslepen in emoties en reacties, of als ik het erg druk heb en verschillende dingen tegelijkertijd komen. Een aantal dingen deed ik ongemerkt al voor de training, maar nu doe ik het vaker en bewuster. Dus met meer aandacht, eerst dingen afmaken en dan met het volgende beginnen. Aandacht in gesprekken, aandacht voor mijn eigen gevoel.

Ik had er niet heel vastomlijnde verwachtingen van. Maar het heeft zeker gebracht wat ik er van dacht en het is me heel goed bevallen, zo goed dat ik de vervolg trainingen dus ook ga volgen, ondanks dat ik veel avonden in de week al wat heb.

Ik ben blij dat ik een manier heb gevonden door deze cursus te doen om beter om te gaan met emoties en hierdoor weer meer plezier heb in de dingen die ik doe.

Ik ben me bewuster geworden dat jezelf de keuze hebt hoe je omgaat met negatieve gevoelens, waardoor je er niet in blijft hangen.

Ik ben me bewuster van de allerdaagse dingen. Maar ook van omgaan met gevoelens, gedachten en emoties. Ben toch op bepaalde vlakken (emotioneel) anders naar mezelf gaan kijken.

Ben me bewuster geworden dat dingen veranderlijk zijn en dat je met je aanwezigheid in het hier en u met de behoeftes en gevoelens en gedachtes eigenijk je enige richtlijnen hoeven te zijn. Ben ook bewuster geworden van de strijd tussen mijn gevoelens en gedachtes. Ik probeer elke dag te mediteren en aanwezig te zijn en me over te geven aan dat alles zijn eigen tijd en ruimte heeft. 

Het geeft een goed gevoel om bewuste momenten mee te maken. Luisteren naar jezelf en anderen is heel essentieel.Maar ook voelen, merken wat er in je lichaam voelt en de signalen kan opmerken vanuit mijn lichaam.

Inzicht, rust, meer contact met mezelf en ik zie letterlijk meer om me heen.
Ik ben me veel bewuster van mijn omgeving zowel qua mensen en de wereld om me heen lijkt zichtbaarder. Ben bewust van wat gedachten en gevoelens met je doen.

Ik heb de training heel aangenaam ervaren, veilig, vertrouwd, met humor, benen op de grond, net wat ik nodig had.

Ben meer gaan observeren, duik niet overal meer zo diep in, probeer bewust een paar keer per dag te ademen en liever voor mezelf te zijn.

Ik neem wat vaker de tijd voor mezelf en ik ben iets makkelijker geworden, ik moet niet meer zoveel.

Ik vond de cursus heel waardevol en heeft mij boven verwachting gegeven. Zou er niets aan veranderen, het is meer dan goed zoals het is vooral door Jacqueline.